TUR INFO

Oversikt

Dato

Varighet

3 dager

Sted

Lahko Nasjonalpark

Pris

NOK 5,450*

Antall deltagere

Møteplass

Ørnes

Erfaring

Ingen tidligere erfaring er nødvendig, men det må påregnes å hjelpe hundene som et lag. Vi stiller derfor krav om at alle deltagerne er i form.

BESTILL TUREN

TUR INFO

Ytterligere Info

Villmarka i Lahko

Fullmånen i Lahko nasjonalpark er vinterens vakreste eventyr. På denne tiden av året er det kaldt, og nordlyset er ofte og se nå. Bli med oss in i Lahko sin villmark, med månen som skinner på den vite snøen mens huskyene tar oss inn i villmarka blir turen helt komplett, et skikkelig eventyr! Hvis himmelen er klar, så bruker vi ikke hodelykter, for da vil måneskinnet å stjernene lyse opp veien for oss. Dette er et eventyr vi ser fremt til et år i forveien!

Dag for dag

Dag 1

Vi starter i Spilderdalen, går gjennom utstyrslisten og teknikker. Du vil få et eget hundespann, hvor mange hunder du vil få er alt etter hvor mye utstyr du har med. Men dette hundespannet vil du ha ansvaret for under hele turen. Vi vil kjøre med bil opp til tunnell 1 i Fykan, herfra staller vi opp hundene fremfor sleden, du vil oppleve en enorm kraft. Men når vi starter, blir det helt stille, ikke en eneste lyd! Hundene arbeider nå sammen med deg, og vi kjører sakte men sikkert inn i en helt fantastisk verden fylt med vakre scener som vi bare kan nyte. Vi kjører over flere frosne vann, og det er bare og slappe av og la inntrykkene falle inn.

Mens hundene tar oss inn ca 10 km kan vi bare nyte den urørte naturen av Lahko nasjonalpark. Vi finner et bra sted for å slå leir, men først er det hundene, så vår camp. I campen smelter vi snø for å få friskt vann, vi kan alltids gå ut for å ta bilder av dem vakre scenene med hundene i. Før vi kryper i posen må vi mate hundene.

Dag 2

Vi starter dagen med frokost og kaffe, eller te i teltene. Vi smelter snø og gjør oss klare for enda en dag med eventyr. Vi tar ned teltene, pakker sammen og kjører lengre inn i villmarka. Er vi heldige så får vi se reinsdyr, eller spor av jerv eller gauper, er vi virkelig heldig, så får vi se dem også! Etter en lang dag kommer vi etter hvert ned til bilene igjen, da er det hjem og få seg en herlig dusj, og et skikkelig herremåltid sammen. Vi deler bildene, pakker og tar farvel til hundene. Det er tid for å la inntrykkene sige inn mens du reiser hjem.

Sikkerhet

I Beyond Limits så fokuserer vi alltid på sikkerhet på våre turer. På denne turen bruker vi Helsport Potagonia med dobble stenger. inREACH/Nødpeilesender, GPS, kompass, nødraketter og et hovedkontor som følger alle våre steg og oppdaterer oss med løpende værmelding under turen. Våre guider er trenet på dem røffeste polare regionene på jorden.