Skip to main content

Adventures Beyond Limits

LA OSS VISE DEG NORDLAND FRA ET UNIKT PERSPEKTIV, ET OMRÅDE MED SKJULTE PERLER SOM GIR DEG EN UFORGLEMMELIG OPPLEVELSE
1
Storskog-Rago National Park
2
Skjelåtinden Summit
3
Caving
4
Kayaking in the Arctic
5
Svartisen glacier
6
Saltfjellet – Svartisen National Park

Utvalg av turer, hele året!

Vi kan ta deg med på en rekke nøye planlagte turer gjennom alle fire årstider. Vi kan også lage en tur som passer akkurat for deg. Ta kontakt med oss!

RUNE KROGH

Eier & Guide

Velkommen reisende! Mitt navn er Rune Krogh, og jeg er en profesjonell guide. På vår hjemmeside finner du en rekke opplevelser. Alle våre eventyr er gjennomført og fintestet etter mange år med tilbakemeldinger fra kunder.

Gjennom min profesjonelle karriere som guide, ble jeg nr. 23 i verden til å bli godkjent som IPGA guide (Internasjonal Polar guide). Jeg har jobbet for Børge Ousland, den verdenskjente polfareren. Jeg har vært med og guidet folk til Nordpolen, jeg har guidet skiturer gjennom den frosne Nordvestpassasjen, og guidet flere høst- og vårkrysninger over Grønland, akkurat slik Nansen gjorde i 1888. Jeg har ledet folk over Finnmarksvidda, Svalbard og utallige krysninger av Svartisen. Jeg har ledet Norge på tvers på vinterstid med ski og pulk, sommerstid med ryggsekk og utallige eventyr med hundespann. Men det jeg husker aller best var Norge på tvers med min da ett år gamle datter!

Jeg er i tillegg utdannet spesialist i tauredning, og har det høyeste sertifikatet innen tilkomstteknikk som er tilgjengelig (Klasse A-3) og 14 års erfaring med å klatre på Norske plattformer.

Vårt team i Beyond Limits kan organisere alle typer friluftsaktiviteter tilpasset ditt behov; Norge på tvers både sommer og vinter, kajakkpadling rundt spektakulære isfjell som kalver fra Svartisen, utendørs klatring, rappellering med grupper, eller tinderangling på kjente topper her i Nordland.

Because once you accept your limits, you can go beyond them!

HVA VI TILBYR

Profesjonelle guider og topp moderne utstyr

Profesjonell guide

Våre guider er trent i de tøffeste og hardeste polare regionene jorden har å by på. Vi vil lede deg gjennom villmarka og frem til målet.

Vakre steder

Vi vil ta deg med til de fineste plassene i Nordland, hvor fjellene, innsjøer, grotter og andre naturopplevelser ligger å venter på deg.

Vilt landskap

Storslått landskap og en enorm kontrast mellom den snøkledde isbreen og fjordene som ligger  1000m under deg vil få hjertet ditt til å slå fortere.

Bærekraft og miljø

I Beyondlimits er vi glade i naturen og vi tenker på hvilken påvirkning vi har på miljøet og hvordan vi kan redusere vårt avtrykk på våre turer.

Beste utstyret

Vi bruker utstyr av topp kvalitet, noe som bidrar til å gjøre eventyret ditt helt komplett.

Sikkerhet og respekt for naturen

Naturen kan være uforutsigbar, derfor er alt nøye planlagt og vi høy fokus på sikkerhet.

Bærekraft og miljø

Beyondlimits er glade i naturen vår og vi er opptatte av å bevare naturen vi ferdes i. Naturen er sårbar og som turarrangør erkjenner vi vårt ansvar for å redusere vår påvirkning på naturen og avtrykket som legges igjen på våre turer. Vår målsetning er å begrense bruk av plast og engangsartikler i størst mulig grad på alle våre turer. Vi legger opp til å samkjøre og bruke kollektiv transport der det er mulig. Vi følger prinsippet om sporløs ferdsel og etterlater oss bare våre egne fotavtrykk.

Natur og landskaper

Nordland er et vilt og vakkert område og det er ofte omtalt som Norges største hemmelige diamant. Rett nord for polarsirkelen ligger fortsatt rester fra istiden som en gang dominerte landskapet her nord. Norges nest største isbre Svartisen ligger rett utenfor stuedøren vår. Den er lett tilgjengelig og det er her vi holder til. Vi er glade og stolte for å kunne kalle dette vårt hjem.

Svartisen kalver store mengder is ned i innsjøen Storglomvatn. Her kan vi padle rund isfjellene mens vi hører knakingen og buldringen fra Svartisen og oppleve urkraften i naturen med selvsyn. På sommeren går vi på ski på Svartisen og kjenner hjertet fylles med glede når vi opplever kontrasten mellom vinterland på breen og  de sommerkledde fjordene som ligger under oss.

Da fjellene i Nordland ble skapt sørget naturen for å fylle dem med rikelige mengder med marmor. Gjennom tusenvis av år har mange istider og enorme mengde vann formet marmoren og skapt fantastiske formasjoner og store grotter som er fantastiske å utforske fra innsiden.

Vi inviterer deg til å se dette med dine egne øyne.

HVA SKAL VI GJØRE

Vi tar deg med på eventyr i en vakker og vill natur som er formet gjennom mange istider.

Reisende fra hele verden spør oss ofte om Nordland er et fint sted å reise for noen som har lyst å oppleve vill natur ? Vil jeg være i stand til å møte utfordringene naturen byr på ? Er det passende for alle aldre, familier eller bare for noen som er litt mer eventyrlystne ?

Svaret er alltid ja!

Naturen rundt Svartisen er en av Norges største gjemte diamanter. Vi har alt! Fra den mest tilgjengelige isbreen i Europa til de vakreste strendene, og de tøffeste grottene i hele verden. Opplev vinteren midt på sommeren, padle rundt flytende isfjell eller padle inn til bortgjemte strender for et bad.

Gjennom mange år har vi utformet turer som passer ditt behov, uansett hvor du er fra. Den urørte naturen vår har en hemmelighet for alle! Bli med oss padle i arktiske omgivelser, klatre på isen midt på sommeren, oppleve urørt natur eller gå Norge på tvers. Stå på toppen av Svartisen høyeste fjell, besøke Lahko, Saltfjellet eller Rago nasjonalpark. Klatre ned i de dypeste  grottene ved hjelp av klatretau, og tilbringe natten der.

Med Beyond Limits på laget er det ingen grenser for hva du kan oppleve! Du kan klatre i fjell, ta en skitur på sommeren, tinderanglinge med midnattsolen og rappellere ned fjellsider. Eller rett og slett bare sitte ned og nyte den fantastiske naturen vi har i Nordland. La oss vise deg de vakreste stedene i Norge.

The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

ARTHUR C. CLARKE

Nylig blogg innlegg (Kun på engelsk)
Expeditions
28 oktober 2017

Rago Nationalpark in the autumn

Storskog-Rago is a small but big national park, the contrasts are huge. You can experience peaceful woodland, naked rock faces, cliffs, huge boulders, waterfalls and deep canyons. Rago is beautiful…
Expeditions
26 oktober 2017

Snøtinden in the fall 2017

It’s the beginning of October, the frost is back, and the first snowfall has reached Svartisen glacier. The weather forecast is excellent, and tonight, it’s full moon and everything just…
Expeditions
16 mai 2017

Across Norway Winter

It’s the beginning of April, the sun is back, and it’s time to be the first to cross this part of northern Norway during winter season. The national park center…
Nylig Instagram bilder