TUR INFO

Oversikt

Dato

På forespørsel

Varighet

1-3 dager

Sted

Gildeskål

Pris

På forespørsel

Antall deltagere

Møteplass

Etter avtale

Erfaring

Du må være fit, og i god form, du burde også sitte på noe tidligere grotte erfaring. men hvis du aldri har jobbet med tilkomstteknikk, eller SRT, så setter vi opp en dag i forveien og øver på det som er nødvendig.

BESTILL TUREN

TUR INFO

Ytterligere Info

Avansert vertikal grottetur

Dette er en tur for viderekommende, eller for spesielt interesserte. Vi bruker konstant tau for å ta oss ned og opp. Hvis du vil se alt, så må vi overnatte inne i grotten, den er 7,5km lang og 332 meter dyp. Den sammen med Greftsprekka, som bare ligger noen få meter fra kjelen utgjør et sammenlagt system på over 13,5km med underjordiske tuneller. Vi har bare ikke funnet gangen som leder mellom dem enda!

Beskrivelse

Møteplassen er i Gildeskål. Vi starter med å klatre oss opp en fjellside og rappellerer ned inn i rikets hemmeligheter. Under dem første 150m følger vi en isbre mens vi rappellerer ned helt til vi treffer baken. Her fra er det flere ganger og flere små rappeller, alt fra 5 til 55m. Vi går til første camp og tar oss en matbit, og deler dem første opplevelsene. Inne i første camp er det feltseng og en del utstyr som ligger lagret dypt inne i grotten. Etter lunsj går vi videre, alt etter hvor langt dere vil gå og hva dere vil se.

Det er sagt at denne grotten gjømmer Norges mest utilgjengelige sted, dypt inne i kongeriket. Det er indikasjoner på at deler av grotten er så gammel så 2,5 millioner år! Miljøet her er veldig sårbart, store stalagmitter og fantastiske formasjoner av vannet som en gang presset seg igjennom her. Det er ikke mange mennesker som har fått lov å være nede her, det tredimensjonale spagettigangene trenger en kompass og kart for å navigere i. Vi kan garantere en uforglemmelig en-gang-i-livet opplevelse. Sist men ikke minst, vi tar også profesjonelle grottebilder.

Sikkerhet

I Beyond Limits så fokuserer vi alltid på sikkerheten! På denne turen stiller vi med kompetent guide. Guiden er utdannet i tau redning og kjenner grotten veldig godt. Vi har også en meget bra utviklet internprosedyre med vedlagte sjekklister og risikoanalyser som alle må gjennom før vi entrer.