TUR INFO

Oversikt

Dato

16.04.2019 – 21.04.2019

Varighet

6 dager

Sted

Lahko Nasjonalpark

Pris

NOK 8,490*

Antall deltagere

6 (maximum)

Møteplass

Meloy

Erfaring

Du må være i god form, denne turen er ekstrem, og du må påregne deg tunge og lange dager. Du må være tøff å vise stå på vilje å hjelpe laget gjennom den utrolige reisen! Vi anbefaler at du blir med oss på en treningstur i forkant, gjerne bli på vår tur som går fra Sundsfjord til Glomfjord.

BESTILL TUREN

TUR INFO

Ytterligere Info

Prisen inkluderer: Guiding, mat, telt, pulk, pulk bag, pulk sele med drag, primus med utstyr, spade og alt av felles utstyr, den inkluderer også transport fra svenske grensen og til Saltfjell hotell polarsirkelen

Prisen inkluderer ikke: Private klær, sovepose, liggeunderlag, ski, hodelykt, snacks. Men vi har et stort lager, og det meste kan leies av oss!

Forandring av ruter: Vi er på høyfjellet, så derfor kan ruten, daglige distanser og kamp spotter  forandres under turen basert på værforholdene.

Vi krysser den Norske villmarka fra vest til øst på vinterstid!

Dette er en vinter ekspedisjon, vår populære Norge på tvers sommer tur er nå tilgjengelig på vinters-tid. Lær deg kunsten i vinter overlevelse. På denne turen vil vi gå på ski med pulk, sove i telt, klatre i fjell, rappellere, dette er et skikkelig eventyr!

Nordlyset, stjernene, to nasjonalparker og et natur reservat i tillegg til Norge på tvers. Gjennom denne krysningen går ferden gjennom bare villmark mens vi følger polarsirkelen hele veien. Prisen inkluderer alt fra mat til opphold.

Dag for dag

Dag 1

Meeting day

Vi reiser til Meløy, rundt 120 km sør for Bodø, vi spiser middag sammen og snakker om dagene fremfor oss. På kvelden går vi gjennom sikkerhets prosedyrer, sjekklister og risikoanalyser og tar en sjekk av utstyret i henhold til utstyrslisten. Vi pakker alt slik at vi er klare når vi står opp neste morgen.

Dag 2

Fykan – Gråtadalen

Vi starter tidlig og entrer Lahko nasjonalpark, du kan glimse Svartisen, Norges nest største isbre og dens fjelltopper om været tillater det. Så klatrer vi opp Skavldalen som er over 900m over havet. Vi fortsetter ferden og tar oss ned i Gråtadalen, en diger dal med høye topper rundt seg. Skjelåtinden ligger nettop her, det er Meløys største fjell, det er også Beiarn sitt største eksemplar! Vi har nå passert grensen til Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark, som er Norges andre største nasjonalpark med sine 2102 kvadrat kilometer. En plass her vil vi lage vår første camp for natten.

Dag 3

Gråtådalen – Tverrådalen

Gråtådalen er en fantastisk vill dal som er nedsenket med sine nunataker rundt seg. Vi bryter camp, og beveger oss sakte oppover til vi når ryggen av fjellet, fra her kan vi se nesten alt av topper Saltfjellet har å by på, og helt til Sverige om været tillater det. Vi følger ryggen helt til vi når en bratt fjellside, som vi må finne en vei ned. Er det isete må vi på med klatreselene og ta tauet fatt og senke sledene ned og rappeller ned her. Når vi har kjempet oss ned vil vi entre en granskog med Beiarelva som strekker seg hele veien gjennom Tverrådalen. Vi følger Tverråga en stund og ser etter en passe plass for å sette opp camp for natten.

Dag 4

Tverrådalen – Søre Bjøllåvatnet

Dette er den lengste etappen av turen. Hvis det ikke er for mye snø så vil vi se flere tufter som stille minner oss på at det fantes folk her en gang i tiden. Vi kjemper oss opp og tar oss ned i Tollådalen, her blir det fri kjøring ned, en skikkelig bonus, og vi kjøper fort inn tid nå. Vi når en frossen elv som vi følger helt til den mye omtalte bukkhaugfossen, som på sommerstid kan høres lenge før en kommer dit, men på vinterstid er den frosset inn. En plass her vil sette opp camp for natten, dypt inn i Saltfjellet’s rike.

Dag 5

Søre Bjøllåvatnet – Kjemåvatnet

Vi starter dagen med arbeide oss til Søndre Bjøllåvatnet, herfra arbeider vi oss opp til Steindalen. På sommerstid er dette den vanskeligste biten av turen, men det kan det være på vinterstid også, da alt kommer an på forholdene. Vi passerer Steindalen, den er kjent for å være vindfull, vindene treffer oss fra alle kanter her oppe. Vi passerer Lønnstindvatnet og fortsetter veien ned til Kjemåvatnet og finner en plass for å slå camp for natten.

Dag 6

Kjemåvatnet – Sverige

Vi passerer E6 og entrer Dypen Naturreservat med sin nydelige Bjørke og Furuskog, dette er den siste etappen vi har på den utrolige reisen. Vi må krysse over noen frosne vann, og ta oss over Litlefjellet ned mot Graddis fjellstue. Her er det Pickup å retur tilbake til Saltfjell hotell polarsirkelen

Sikkerhet

BeyondLimits fokuserer alltid på sikkerhet på sine turer. Her hvor vi skal, er det ikke etablerte stier, vi bruker lokalkjente og erfarne guider på turen. Vi stiller med telt, primus, pulk, førstehjelpsutstyr, navigasjonsutstyr, sikkerhetsutstyr. Det er store områder uten mobildekning på denne turen, og vi tar derfor med nødpeilesender og satellitt basert kommunikasjonsutstyr.

Du trenger å ta med klær som beregnet for det Nord-Norske høyfjellet. På denne turen bruker vi Helsport Patagonia med doble stenger. Når du har meldt deg på turen vi du få en detaljert liste med beskrivelse av hva du trenger å ta med.