TUR INFO

Oversikt

Dato

Juni – September

Varighet

4-6 timer

Sted

Holmvassdammen (Storglomvatnet)

Pris

NOK 1,350*

Antall deltagere

2 (minimum)

Møteplass

Etter avtale

Erfaring

Ingen tidligere erfaring er nødvendig. Ta med varme klær for å ha på under tørrdrakten. Selv om det er sommer så er vi nord for polarsirkelen og vinteren forlater ikke helt de høye fjellområdene der vi skal padle.

BESTILL TUREN

TUR INFO

Ytterligere Info

Vi stiller med tørrdrakter, sko, hansker og redningsvest til alle sammen!

Husk å ta med varme klær til å ha under, samt en flaske vann og litt niste.

Alt av utstyr å kajakker er 2017 modeller! 🙂

Meloy Storglomvatnet

Store isfjell, Artiske omgivelser, solen som aldri slutter å skinne. En ny opplevelse venter bare en liten kjøretur fra Glomfjord i Meløy kommune. Opplev gleden av sommerpadling ved Svartisen, Norges nest største isbre. Du trenger ikke dra til Svalbard eller Grønland for å oppleve isfjell som flyter rundt kajakken din mens du nyter utsikten til den kalde og blåe isbreen som ligger foran deg.

En skjult skatt som få vet om ligger gjemt langt oppe i fjellen i Meløy. Fire brearmer fra Svartisen strekker seg ned i Storglomvatn og kalver store mengder med is i vannet. Når våren kommer ligger det derfor og flyter store isfjell i det enorme vannmagasinet.

Sporene i fjellet forteller oss at vi skal padle i et område som var en gang dekket av bre. Fjellene i området består hovedsakelig av Kalksteinen og Marmoren og en kan tydelig se hvordan istidene og har jobbet i fjellene. I tidsrommet juni-Juli er det midnattsolen som råder i himmelen, og det er derfor lyst døgnet rundt. Hvis vi er heldige kan vi oppleve å se reinflokker som beiter i den tynne vegetasjonen som ligger rundt vannet.

Beskrivelse

Vi møtes i Glomfjord og kjører opp til Demningen ved Storglomvatn. Vi setter ut kajakkene og tar de første åretak ut i det irrgrønne Storglomvatn. Vi padler i retning av de fire brearmene som kommer ned fra Svartisen og padler i mellom isfjellene som ligger og flyter i vannet. Svartisen er i konstant bevegelse og kalver hele tiden, vi passer derfor på å holde god og sikker avstand til brearmene.

Sikkerhet

Beyond Limits fokuserer alltid på sikkerheten på våre turer. På denne turen er det et krav om at alle har tørrdrakt og flytevest. Dette stiller vi med. I tillegg har guiden med seg GPS, førstehjelp, ekstra årer, tau, karabiner, pumper, og redskap for kommunikasjon.

Du må ta med varme klær for å ha under drakten. I tillegg må du ha med deg niste, og en flaske vann, da vi ikke drikker av bre vannet