TUR INFO

Oversikt

Dato

04 – 07.08.2022

11.08 – 14.08.2022

Varighet

4 dager

Sted

Svartisen, Nordland

Pris

NOK 4,490*

Antall deltagere

8 (maximum)

Møteplass

Ørnes

Erfaring

Du må være i god form, og du må være forberedt på lange dager med sekk på ryggen. På toppen må du være villig til å hjelpe gruppen gjennom den utrolige reisen. Lagspill er nøkkelen til suksess!

BESTILL TUREN

TUR INFO

Ytterligere Info

Villmarkseventyr ved Svartisen

Vil du være med å oppleve Glomdalen, den mektige dalen som deler Norges nest største isbre Svartisen i to deler ? Beyondlimits arrangerer tredagers tur gjennom Glomdalen, hvor vi starter ved Storglomvatn i Meløy og ender opp i Mo i Rana.

Svartisen var under den lile Istid en sammenhengende isbre, men er i dag delt i to. Vestre del av Svartisen er Norges nest største mens østre del er den fjerde største. Den 30 kilometer lange Glomdalen skjærer tvers igjennom Svartisen og byr på en imponerende vill og vakker natur.

Vi følger Glomåga’s ferd den den vokser fra en liten sildrebekk i vannskillet til å bli en mektig elv som ender opp i et fantastisk elvedelta ved Langvatnet i Mo i Rana. På vår ferd gjennom dalen med de høye brekledde tinder får vi oppleve utallige fossefall, brearmer, underjordiske grotter og spektakulære Marmorformasjoner. Vi skal besøke det magiske Marmorslottet, et marmorfelt der Glomåga har gravd ut Jettegryter og andre figurer blant annet Marmorhesten. Turen ender opp ved Fisktjønna Naturreservat hvor vi blir hentet og kjørt til Mo i Rana.

Dag for dag

Dag 1

Vi møtes på Ørnes i Meløy hvor vi blir kjent og sjekker telt og utstyr som vi skal ha med på turen. Vi blir setter oss i bil og blir fraktet opp til Storglomvatn for båttransport til Terskald. Vi finner et egnet teltsted og sjekker ut det øde måne landskapet rundt Terskald, et område som få mennesker besøker.

Dag 2

Etter en god frokost setter vi kursen i retning Mo i Rana og går inn i åpningen til Glomdalen. Vi starter på det høyeste punkt og følger Glomåga nedover dalen i retning av Bjørnefossen, et stort fossefall som ender opp i Flatisvatnet. Her får vi imponerende utsikt til en av Svartisens Brearmene som renner ned i mot Flatisvatnet. Vi passerer Polarsirkelen og finner etterhvert ny teltplass for natten.

Dag 3

Etter en god natt med søvn pakker vi telt og sekk og fortsetter turen videre. Vi sikter oss inn på stien som går fra Pikhaugvatnet og følger den forbi Glomdalsvatnet og videre til Fisktjønna. Vi tar en avstikker innom Marmorslottet før vi går de siste kilometerene til bilvei. Her blir vi hentet av taxi som bringer oss videre til Mo i Rana for videre transport til de respektives hjemsted.

Sikkerhet

Beyondlimits vektlegger sikkerhet på sine turer. Glomdalen har ikke etablerte eller merkede stier, vi bruker derfor erfarne og lokalkjente guider på turen. Vi stiller med telt, primus, førstehjelpsutstyr i tillegg til navigasjonsmidler og sikkerhetsutstyr. Det er ikke mobildekning i Glomdalen og vi vil derfor ha med nødpeilesender.

Du trenger å ha klær som er egnet for det nordnorske høyfjellet i tillegg til sovepose og liggeunderlag.