TUR INFO

Oversikt

Dato

25.07.2020 – 30.07.2020
28.07.2020 – 02.08.2020
15.08.2020 – 20.08.2020

Varighet

6 dager

Sted

Lahko Nasjonalpark

Pris

NOK 8,940*

Antall deltagere

8 (maximum)

Møteplass

Meloy

Erfaring

På denne turen må du være i normalt god form.  Du må påregne deg å oppleve fantastisk natur og mange naturopplevelser.

BOOK TUREN

TUR INFO

Ytterligere Info

Prisen inkluderer: Transport til Glomfjellet, overnattinge på alle hyttene, middag og frokost under hele ekspedisjonen, transport fra Graddis tilbake til Lønsdal.

Prisen på DNT sine hytter er innbakt i den totale prisen.

Vi gjør oppmerksom på at DNT sine hytter er offentlige, dvs at det kan være andre folk som er inne på hytta når vi kommer. Hvis det er andre folk på hytta, så er vi velkommen inn vi også, men det kan være noen må sove på gulvet. Guiden vil være den første som må vike, han vil også ha med seg en oppblåsbar madrass i tilfellet. Men vil legge til at dette er tidlig på året, og at det tvilsomt er andre tilstedet.

Vi går Norge på tvers fra vest til øst gjennom den nord-norske villmarken, fra hytte til hytte.

Noen huskier vil også bli med, dem kan hjelpe og bære kløv gjennom en 7 dagers ekspedisjon i den ville naturen. Nedenfor ser du en film som ble laget av en av kundene våre under turen i 2017 🙂

Dag for dag

Meløy

Vi møtes på Ørnes i Meløy kommune ca 12 mil sør for Bodø.

Hvis du ikke kjører egen bil så er det god kollektiv transport til Ørnes. Det går buss direkte fra Bodø lufthavn til Ørnes. En kan også ta hurtigbåt fra Bodø og fra Sandnessjøen til Ørnes. I tillegg har Ørnes daglig anløp av nordgående og sørgående Hurtigrute.

 

 

 

Dag 1 | 17 km

Fykan – Gråtadalstua

Vi starter tidlig og kjører opp til Lahko nasjonalpark tidlig på formiddagen. Vi passerer flere store vann med flere grotter og karstformasjoner som ligger langs med stien. Vi går inn til Gamma i Kvitsteingamma og spiser lunsj før vi fortsetter ferden videre opp Kvitsteindalen. Her passerer vi elven som renner ned fra Skavldalen og som forsvinner i labyrinter av grotter. Lokalbefolkningen kaller dette Glomfjellet, og det er nettopp dette Glomfjellet er kjent for. Formasjonene i fjellet etter istidene er et spektakulært syn, faktisk er dette den største sammenhengende kalkstein og marmorholdige område i det skandinaviske høyfjellet. Mens vi går opp Kvitsteindalen kan dere se Svartisen og dens nunataker. Etterhvert går vi inn i Skavldalen som lever opp til navnet sitt. Her ligger det store snøskavler gjennom hele året, som vi må klatre over før vi kommer over og kan gå ned til Gråtådalen. Vi følger dalen nedover til vi kommer til Gråtådalsstua hvor vi skal overnatte. Her er det to hytter, begge har sengeplasser, matmuligheter og 12 V strøm.

Dag 2 | 16 km

Gråtådalstu – Beiarstua

Gråtådalen er en nydelig dal med vill natur rundt seg. Vi beveger oss sakte oppover til vi når ryggen av fjellet. Her kan vi kan se hele Saltfjellet i østlig retning og videre mot Sverige. Vi følger ryggen hele veien og ned den bratte fjellsiden til Beiardalen. Beiarstua blir vårt hjem for den andre natten. Den er utstyrt med strøm, komfyr, rikelig med sengeplasser, dusj og badstu. Utenfor Beiarstua er det en fin furuskog, grillplass og badekulp i elva for de som vil ta en dukkert.

Dag 3 | 27 km

Beiarstua – Saltfjellstua

Dette er den lengste etappen på turen. Vi starter ved Beiarelva og følger Furuskog som strekker seg gjennom hele Tverrådalen. Vi følger elven Tverråga oppover dalen, en imponerende elv som har alt fra stille tjern til øredøvende strømmer. Vi krysser over elven ved hjelp av en hengebru som bare en person kan gå over om gangen. Vi passerer også flere tufter, gamle minner fra de forlengs forlatte fjellgårder i dalen. Når vi kommer kommer over vannskillet går vi ned til Tollådalen. Her stopper vi ved Bukkhaugbua som eies av Statskog. Da er vi ca. halveis i dagens etappe. Ca. 3 km fra hytta ligger Bukkhaugfossen, som kan høres lenge før den kan sees. Vi fortsetter til Stallogropa, som er portalen inn til Saltfjellet. Like nedenfor her ligger Saltfjellstua som er den fineste hytta på hele Saltfjellet. Etter en lang dagsetappe blir det godt med mat og gode senger å sove i.

Dag 4 | 23 km

Saltfjellstua – Lønnstua

Vi starter dagen med å passere over hengebruen for å komme oss på andre siden av Bjølåga, en stri å dyp elv som deler dalen i to. Vi går oppover ca. 400 høydemeter til vi når Steindalen. Vi passerer Lønnstindvatnet og vader over Kjemobekken hvis vannstanden tillater det, før vi går ned mot Lønnsdalen. Lønnsdalstua er utstyrt med strøm, kokemuligheter og sengeplasser til alle.

Dag 5 | 15 km

Lønnstua – Sweden

Vi passerer E6 og entrer Dypen Naturreservat med sin nydelige Bjørke og Furuskog, dette er den siste etappen vi har på den utrolige reisen. Vi må krysse over en bro følger Nordlandsruta over Litlefjellet ned mot Graddis fjellstue. Her er det Pickup å retur tilbake til Lønsstua for den siste overnattingen.

Dag 6

Hjem

Denne dagen skiller vi lag og reiser hjem. Du vil nok merke at inntrykkene vil starte og sige inn når du sitter på toget hjem. Det er på slike ekspedisjoner en finner vennskap som varer livet ut.

Sikkerhet

Beyondlimits fokuserer alltid på sikkerheten på sine turer. Vi følger etablerte stier i Nasjonalparkene på denne turen og vi bruker erfarne, kunnskapsrike og lokalkjente guider på turen. Vi stiller med førstehjelpsutstyr, navigasjonsutstyr og sikkerhetsutstyr. Vi går gjennom store områder uten mobildekning og vi har derfor med nødpeilesender og utstyr for toveis satellittkommunikasjon,

Du trenger å ta med klær som er egnet for det nord-norske høyfjellet samt sovepose eller lakenpose. Når du har meldt deg på turen vil du få en detaljert utstyrsliste som beskriver hva du trenger å ta med.