TRIP INFO

Oversikt

Dato

På forespørsel

Varighet

6-10 timer

Sted

Neverdal

Pris

På forespørsel

Gruppe str

5 + guide

Møteplass

Neverdal

Erfaring

Du må være i god form. Ingen tidligere erfaring er nødvendig, opplæring vil bli gitt på stedet.

BESTILL TUREN

TUR INFO

YTTERLIGERE INFO

Tilgjengelig sommer og vinter.

Kattøran traversen, Neverdal’s fineste utsiktspunkt

Dette er en skikkelig topptur hvor vi må bruke tau aktivt.

Den er høy, utsatt, men lekker! for å komme seg ut til tuppen, så må en klyve seg bortover en egg, mens det er rett ned på begge sider. Vi bruker tau hele veien, og når vi kommer ut til tuppen så kan en bare nyte utsikten. Dette er Neverdal sitt fineste utsikt sted!

Herfra er det boltet standplass, vi skal rappellere ned til en tunge som stikker ut, for så flere rappeller nedover. Den siste rappellen er helt magisk, den er akkurat 36m fritthengende, mens det enda er ca 800m rett ned, lander vi på en liten stein! Vi står nå på siden av en liten geit, og herfra bruker vi tauet aktivt, mens en klyver seg nedover dalen og tilbake til stien vi kom fra, full av en ny mestringsfølelse.

Beskrivelse

Vi møtes ved ski hytta på Neverdal, går gjennom internprosedyrer med vedlagte risiko analyser og sjekklister. Alle får utdelt sitt personlige klatreutstyr som vi vil gå gjennom sammen før start.

Herfra er det ca 1,30 min inn mars, til vi når kløften vi skal klyve oss opp. Her er det på med klatreselen og vi fortsetter ferden videre i taulag. Vi setter løpende sikringer mens vi klatrer oss opp renna til Kattøra. Når vi er kommet oss opp, så tar vi en siste prat på taktikk ut til øret, for her må vi klyve oss bortover i tau. Når vi er på tuppen, er det å rappellere ned til den første tungen som stikker ut nedenfor øret. Herfra er det 4 fine rappeller ned tilbake til stien vi kom fra.

Sikkerhet

I Beyond Limits så fokuserer vi alltid på sikkerheten! På denne turen stiller vi med guide som er utdannet med det høyeste tilkomstteknikk sertifikat som er tilgjengelig. Klasse A-3. Det betyr at du får gå sammen med en guide som er sertifisert, og som har den ekspertisen som trenges for å utføre alle typer teknikker / redningsaksjoner med tau.

Før vi starter turen, så går vi gjennom vår intern prosedyre med vedlagte sjekklister og risikoanalyser. Nødvendig klatreutstyr vil bli gitt ut, og vi går også gjennom dette før turen starter.

På denne turen er det god mobildekning, og vi har alltid med oss førstehjelpsutstyr.