TUR INFO

Oversikt

Dato

Mai – September

Varighet

5 timer

Sted

Engenbreen

Pris

NOK 1700,-*

Antall deltagere

Ved større grupper stiller vi med flere guider

Møteplass

Kaien i Holandsfjorden

Erfaring

Ingen tidligere erfaring er nødvendig.

BESTILL TUREN

TUR INFO

Ytterligere Info

Fra oss får du utdelt:

Stegjern, sele, øks, hjelm, karabiner og tau.

Du må ta med:

Vindtette klær, hansker, solbriller, solkrem, stive fjellstøvler og noe å drikke/tygge på.

Brevandring på Svartisen i Meløy!

Har du lyst til å gå på en isbre? Da er dette plassen for deg,

Bli med oss inn i taulaget, hvor vi fører deg opp på den blåe skinnende isen ved Engenbreen i Meløy kommune. Dette er på to do lista til veldig mange, og det fine er at stort sett hele familien kan være med. Det passer nemlig familier, eventyr lystne kjærestepar, eller den som liker å utforske på egen hånd!

Underveis forteller vi historier, fakta, mens vi klatrer oss oppover den fine bre armen som strekker seg nedover fjellsiden. Den dype blåfargen i isen, og den sommer kontrasten nede i lavlandet gjør det hele helt magisk. Bli med oss, og opplev et lite arktisk eventyr ved Svartisen i Nordland!

Beskrivelse

Vi møtes på kaien i Holandsfjorden, og tar fergen over til Engenbreen sammen.

På kaien deler vi oss opp, alt etter hvor mange vi er, men her får alle utdelt deres personlige utstyr som dere selv må ta med opp til isen. Vi går/sykler bort til veien slutter, går sammen opp til isen mens guiden forteller historier. Når vi er oppe ved kanten til isen, så tar vi oss en matbit, og går gjennom alt av utstyr og teknikker. Du trenger ikke bekymre deg, vi legger opp nivået/dagen akkurat slik du ønsker det!

Når vi entrer isen, går vi nå i taulag oppover. Vi passerer sprekker, stilige formasjoner, elver, og vi klatrer gjerne litt også mens vi setter inn is-skruer. Hver dag er annerledes her, den forandrer seg vanvittig fort, så det er alltid like spennende selv for guiden som går her hver dag!

Når vi er ferdige og har fylt minnebrikken på kameraet, så går vi tilbake til kaien og leverer inn utstyret. På Engenbreen er det en fin resturrant, det er tamme elger og andre aktiviteter også!

Sikkerhet

I Beyond Limits så fokuserer vi alltid på sikkerheten! På denne turen stiller vi med skikket guide som er utdannet og har høy erfaring

Før vi starter turen, så går vi gjennom vår intern prosedyre med vedlagte sjekklister og risikoanalyser. Nødvendig klatreutstyr vil bli gitt ut, og vi går også gjennom dette før turen starter.

På denne turen er det god mobildekning, og vi har alltid med oss førstehjelpsutstyr.