TUR INFO

Oversikt

Dato

Sommertur
29.07.2022 – 31.07.2022 (8 seter ledig)

Høsttur
26.08.2022 – 28.08.2022 (8 seter ledig)

Varighet

3 dager

Sted

Láhko Nasjonalpark

Pris

NOK 2440,-*

Antall deltagere

8 + guide

Møteplass

Storglomvassdammen

Erfaring

For denne turen må du være i moderat form. Du må være klar flere dager i høyfjellet, men mest av alt – påregne deg fantastiske naturopplevelser i spennende Láhko!

BESTILL TUREN

TUR INFO

Ytterligere Info

*Prisen inkluderer: Beyond Limits stiller med lette telt som er egnet for nordnorske høyfjell. Vi stiller også med mat, kasserolle, primus, kart, GPS, nødpeilesender, førstehjelp og annet sikkerhetsutstyr. En lokalkjent guide vil være behjelpelig for deg under hele turen. Frokost og middag er også inkludert.

Det som ikke er inkludert er: Snacks, lunch og kveldsmat

Vil du være med på rundtur i fantastiske Láhko Nasjonalpark ?

BeyondLimits organiserer en 3 dagers rundtur i Láhko nasjonalpark, en liten men imponerende nasjonalpark. 

Fjellområdet kalt Glomfjellet på folkemunne ble vernet i 2012 og fikk navnet Láhko. Nasjonalparken har Norges største sammenhengende område med alpin karst, og liker du spennende geologi er dette området for deg. Karst er geologiske landskapsformasjoner som er dannet gjennom vannets oppløsning av den myke kalkspatmarmor. Vann og vær har formet marmoren og skapt grotter, jordbruer, sprekker og nydelige mønstre og figurer i fjellet.

Vi tar med alt nødvendig utstyr og tilbringer noen dager i fjellet for å finne Láhko nasjonalparks hemmeligheter. 

Dag for dag

Dag 1

Storglomvassdammen – Corbels Canyon

Vi møtes ved Storglomvassdammen på Glomfjellet omtrent en halvtimes kjøretur fra Glomfjord. Vi tar på oss sekkene og starter på turen vår inn i Láhko Nasjonalpark. Allerede etter noen titalls meter kan vi se nydelige mønstre og figurer i fjellet. Vi setter kurs for Corbels Canyon som er et område med stor variasjon i karstformene, her finner vi grotter, tørrlagte elveleier og jordbruer. Corbelbroen er gjengitt som logoen for Láhko nasjonalpark. 

Vi finner et egnet sted å sette opp telt og bruker dagen til å utforske området. 

Dag 2 og 3

Rosenvann – Storglomvassdammen

Vi fortsetter rundturen i nasjonalparken på jakt etter flere hemmeligheter og bruker dagen til å nyte naturen og den rike vegetasjonen som finnes i høyfjellsområdet her. Vi passerer flere store vann, og har du med fiskestangen kan du sjekke om ørreten biter. Når vi føler for det finner vi egnet plass for å etablere leir og nyter middagen mens inntrykkene fra dagens vandring synker inn. 

Siste dagen fortsetter vi tilbake til parkeringsplassen på Storglomvassdammen. Underveis skal vi besøke de store Hornsgrottene før vi rusler ut av nasjonalparken. Glade og fornøyde setter vi kursen hjemover fulle av gode minner om turen vår i Láhko

Sikkerhet

BeyondLimits har alltid fokus på sikkerhet under våre turer. Vi bruker erfarne, kunnskapsrike og lokalkjente guider på våre turer. Det er områder uten mobildekning i Láhko, vi tar derfor med nødpeilesender og utstyr for toveis satelittkommunikasjon.

Du trenger å ta med klær og fottøy som er egnet for det Nord-Norske høyfjellet. I tillegg trenger du liggeunderlag og sovepose. Når du har meldt deg på vil du få en komplet tutstyrsliste som beskriver i detalj hva du trenger å ta med.