TUR INFO

Oversikt

Dato

8-10 september 2023 (8 plasser Ledig)

Varighet

3 dager

Sted

Storskog-Rago Nasjonalpark

Pris

NOK 2,400*

Antall deltagere

8 + Guide

Møteplass

Lakshola i Sørfold

Erfaring

Du trenger å være i moderat form og ha et godt øye for friluftsliv og naturopplevelser

BESTILL TUREN

TUR INFO

Ytterligere Info

Prisen inkluderer: Beyond Limits stiller med telt som er egnet for nordnorske høyfjell. Vi stiller også med mat (middag og frokost), kasserolle, primus, kart, GPS, nødpeilesender, førstehjelp og annet sikkerhetsutstyr. En lokalkjent guide vil være behjelpelig for deg under hele turen. Frokost og middag er også inkludert.

Det som ikke er inkludert er: Snacks, lunch og kveldsmat

Vil du være med på høsttur i spektakulære Rago Nasjonalpark ?

BeyondLimits organiserer en rundtur i Storskog-Rago nasjonalpark, en av Norges minste men mest spektakulære nasjonalparker. Vi tar med alt nødvendig utstyr og overnatter ute.

Å vandre i Rago er som å vandre i et eventyrland. Landskapet er dominert av et vilt og majestetisk fjellandskap med dype daler, elver, mektige fosser, isbreer, store steiner, gammel furuskog, bratte fjell og vann. En får virkelig følelsen av vill natur og store kontraster i Rago.

Området ble vernet som nasjonalpark i 1971 og har et areal på 171 kvadratkilometer. Parken deler grense med de tre Svenske nasjonalparkene Padjelanta, Sarek og Stora Sjøfallet. Til sammen utgjør de fire nasjonalparkene det største vernete området i i Europa med tilsammen 5700 kvadratkilometer. Den Engelske avisen «The Guardian» kåret de topp ti nasjonalparkene i Europa, Rago sto på denne listen.

Dag for dag

Dag 1

Lakshola – Storskogvatnet

VI starter rundturen i Lakshol i Sørfold, omtrent en halv times kjøretur langs E6 nord for Fauske. Vi følger stien langs den krystallklare Storskog elven. Etter en stund krysser vi over elven og begynner oppstigningen til Nordskaret. Når oppstigningen er over vil vi kjenne det litt i musklene, men alt blir glemt når vi når toppen. Her møter vi en perfekt utsikt over Storskogdalen og den storslotte Litlverivassfossen som kaster seg 250 meter ned fjellsiden hvor  den går i ett med Storskogelven.

Vi fortsetter videre og går dypere inn i Rago i retning Storskogvatnet. Underveis får vi utsikten til den mektige Storskogfossen i dalen under oss. Etterhvert setter vi opp teltleir i nærheten av Storskogvatnet. Vi lager mat og nyter den storslåtte naturen som omringer oss. For de som ønsker det så er det gode muligheter til å prøve fiskelykken. Hvis regnet kommer så henger vi opp en tarp som ly for regnet. Er vi heldige dukker Nordlyset opp når mørket faller på.

Dag 2 og 3

Sølvskardvatnan – Lakshol

Etter en god natt søvn fortsetter vi turen i retning Litjverivatnet og finner en egnet plass for å etablere camp. Resten av dagen brukes til å utforske området og kjenne på Rago følelsen.

Siste dag fortsetter vi helt til Litjverivatnet og hengebrua over Litlverivassfossen. Passeringen av «Himmelbrua» er en herlig luftig opplevelse og byr på en imponerende utsikt ned fossefallet og dalen under. Vi fortsetter over svabergene til Grisryggen en går gradvis nedover til vi møter veien igjen noen kilometer vest for Lakshola. Glade og fornøyde setter vi kursen hjemover fulle av gode inntrykk og minner fra Rago

Sikkerhet

BeyondLimits har alltid fokus på sikkerhet under våre turer. Vi bruker erfarne, kunnskapsrike og lokalkjente guider på våre turer. Det er store områder uten mobildekning i Rago, vi tar derfor med nødpeilesender og utstyr for toveis satelittkommunikasjon.

Du trenger å ta med klær og fottøy som er egnet for det Nord-Norske høyfjellet. I tillegg trenger du liggeunderlag og sovepose. Når du har meldt deg på vil du få en komplet tutstyrsliste som beskriver i detalj hva du trenger å ta med.