TUR INFO

Oversikt

Dato

01.10 – 03.10.2021

Varighet

3 dager

Sted

Svartisen

Pris

NOK 4,940*

Antall deltagere

8 (maximum)

Møteplass

Holmvassdammen

Erfaring

Du må ha litt ski ferdigheter, å være sånn grei form, vi vil gå på ski i 8-12 imer

BESTILL TUREN

TUR INFO

Ytterligere Info

Prisen inkluderer: Redningsutstyr for bre, nødpeilesender (EPIRB), inreach, mat, frokost, telt, pulk, primus, kokekar.

Prisen inkluderer ikke: Personlig bekledning, skiutstyr, sovepose, liggeunderlag, snacks. Har du ikke alt utstyr så sjekk med oss, vi har for utleie.

Endring av program: Rute, tid og distanse kan endres gjennom turen pga værforhold. Du trenger å ha noe erfaring med ski og være i generelt god form siden vi skal gå på ski i 6-12 timer på de lengste etappene.

Ski across Svartisen glacier in fall

Vil du være med å krysse over Svartisen og bestige Snøtinden, Svartisens høyeste punkt, på høsten ? Et tre dagers eventyr, hvor vi overnatter i telt, går på ski og stegjern og trekker pulk. Opplevelsene står i kø, navigere gjennom sprekkeområder i tau, elver, sol, tåke, fullmåne. Er vi heldige kan vi få oppleve et nordlys show uten sidestykke. Det er en grunn for at vi har denne høstkrysningen, vi kaller det «the magic light of Svartisen» Solnedgangen på denne årstid farger himmelen rød, å det skaper en opplevelse uten sidestykke oppe i vinterland! Vi sikter oss inn på Snøtinden som ikke bare er Svartisens høyeste punkt, men også Rana kommunes høyeste fjell. Mens vi beveger oss i vinterland om høsten, får vi god utsikt til Sverige i øst og Lofotveggen i vest.

Dag for dag

Dag 1

Vi møtes ved demningen til Holmvassdammen, går gjennom sikkerhetsprosedyrer å sjekklister, vi fordeler sikkerhets utstyr å forlater bilene og sivilisasjonen. Vi sikter oss inn på brekanten til Svartisen, og siden vi starter ca 600 meter over havet, tar det ikke mange timene før vi er der. Vi tar på oss stegjernene og fester oss inn i tau ved behov. Etterhvert når vi når snø, pakker vi stegjernene i  pulken og fortsetter turen på ski. Det er en tøff oppstigning og vi jobber oss sakte og sikkert til tretten-null-to høgda. Alt slitet blir glemt når vi når toppen, utsikten herfra er fantastisk. Her ser vi baksiden av Helgelandsbukken, hele brebassenget til Svartisen, Sverige i øst og Lofotveggen langt ute i havet. Her er det virkelig gode muligheter til å ta mange fine landskapsbilder. Her skal vi sette opp campen for turen mens vi venter på at solnedgangen setter himmelen i brann!

Dag 2

Etter en god natt med søvn på Svartisen, drar vi ned glidelåsen på teltet og sjekker været. Hvis forholdene er gode så kan vi se rett bort på dagens turmål som er Snøtinden.  Den er nesten til å ta og føle på. Etter frokost pakker vi nødvendig utstyr og begynner krysningen av Svartisen på ski. Etterhvert står vi på Svartisen’s høyeste punkt, nesten 1600 meter over havet, og får vi belønning i form av en enorm utsikt. Kontrasten mellom den snøkledde breen og de lavtliggende fjellene uten snø gir gode muligheter til å ta spektakulære bilder. Hvis vinden ikke er for sterk spiser vi medbrakt lunch og nyter utsikten. Etterhvert må vi forlate Snøtinden og returnerer til tretten-null-to høgda hvor vi tilbringer natter.

Dag 3

Etter frokosten pakker vi ned teltleiren og begynner nedstigningen tilbake til sivilisasjonen. Hvis været har vært stabilt så følger vi våre egne spor gjennom sprekkeområdene helt ned til Storglomvatn, hvis ikke så er det GPS som viser vei. Vi forlater Svartisen Nasjonalpark med gode minner og opplevelser.

Sikkerhet

BeyondLimits fokuserer alltid på sikkerhet på sine turer. Svartisen har ikke etablerte stier, vi bruker lokalkjente og erfarne guider på turen. Vi stiller med telt, primus, pulk, førstehjelpsutstyr, navigasjonsutstyr, sikkerhetsutstyr og breutstyr. Det er store områder uten mobildekning på Svartisen og vi tar derfor med nødpeilesender og satellitt basert kommunikasjonsutstyr.

Du trenger å ta med klær som beregnet for det Nord-Norske høyfjellet. Du trenger også å ta med sovepose og liggeunderlag. Når du har meldt deg på turen vi du få en detaljert liste med beskrivelse av hva du trenger å ta med.