TUR INFO

Oversikt

Dato

10.08.2022 – 14.08.2022 (8 Seter Ledig)
17.08.2022 – 20.08.2022 (8 Seter Ledig)

Varighet

4 dager

Sted

Saltfjellet Svartisen Nasjonalpark

Pris

NOK 7490,-*

Antall deltagere

8 + Guide

Møteplass

Røkland Saltdal

Erfaring

På denne turen må du være i god form. Du må være klar for flere dager med lange etapper og netter i telt. Men aller viktigst – du må påregne deg å oppleve fantastisk natur!

BESTILL TUREN

TUR INFO

Ytterligere Info

*Inkludert i prisen:

Frokost og middag under hele ekspedisjonen, vi stiller også med lette fjelltelt kasserolle, primus, kart, GPS, nødpeilesender, førstehjelp og annet sikkerhetsutstyr.

En lokalkjent guide vil være behjelpelig for deg under hele turen.

Vil du være med på tur langs den historiske Telegrafruta på Saltfjellet ? 

Beyond Limits organiserer en vandring langs den historiske Telegrafruten på tvers over Saltfjellet. Turen er ca 60 kilometer lang i nydelig og lettgått fjellterreng, vi tar derfor med alt nødvendig utstyr og overnatter i telt.

Å vandre langs den nedlagte telegrafruten over Saltfjellet er en virkelig flott opplevelse. Langs hele ruten finner vi mange synlige kulturminner som minner oss om det harde arbeidet som ble lagt igjen for å knytte nord og sør sammen med en Telegraf. Dette arbeidet ga ferdende folk en sikker veiviser og telegrafruta ble en sikker ferdselsåre over Saltfjellet.

Stolpene ble revet 100 år etter at linjen ble satt opp, men er den dag i dag fortsatt en nydelig turrute over Saltfjellet.

Dag for dag

Dag 1

Bjølånes – Tespvatnan

Vi møtes på Røkland stasjon hvor vi blir hentet av Taxi og fraktet over til Bjøllånes i Dunderland hvor vi starter turen. Vi fordeler fellesutstyr og setter kursen oppover den nydelige Tespadalen. Vi følger elva Tespa oppover dalen, passerer polarsirkelen og går i Saltfjellet Svartisen Nasjonalpark. Vi passerer ruinene etter Gila fjellstue som var en av de opprinnelige hyttene som ble bygget for å huse arbeiderene for byggingen av Telegrafruten. Vi fortsetter videre i dalen i lettgått fjellterreng, passerer Tespahytten og finner egnet camp i området rundt de nydelige Tespavatnan.

Dag 2

Tespvatnan- Søndre Bjølåvatn

Etter en kaffe og god frokost rigger vi ned teltene og pakker sekkene og forbereder oss for å fortsette den historiske reisen vår. Vi går opp til Lappflyttarskardet og nyter utsikten ned i den mektige og vakre Bjøllådalen. Vi går ned i den frodige dalen og følger den sløve elven Bjølåga innover dalen mot de sentrale deler av Saltfjellet. Vi passerer Krukkistua og fortsetter ferden videre mot Saltfjellstua og Søndre Bjøllåvatn hvor vi setter camp for natten.

Dag 3

Søndre Bjølåvatn – Nordre Bjølåvatnet

Vi nyter omgivelsene og utsikten over det Bjølåvatnet men vi bryter leir. Turen fortsetter langs bredden av vannet i lettgått fjellterreng. Vi passerer Midtistua som er en av de opprinnelige Telegrafstuene før vi fortsetter i det nydelige terrenget som skiller nordre og søndre Bjellåvatn. Vi kommer omsider til det fiskerike røyevannet Nordre Bjøllåvatn og følger vannet på sørsiden. Vi passerer Steinstua før vi kommer  til Bjøllåvasstua. Vi fortsetter litt til og slår leir ved strendene langs med Nordre.

Dag 4

Nordre Bjølåvatnet – Saltdal Røkland

Dagen er kommet for siste etappe, vi bryter leir og stiger sakte opp mot rutens høyeste punkt som ligger 850 meter over havet. Vi går langs et nydelig område fylt med morener og spor etter isbreens herjinger. Vi krysser elven ved Hessihompvatnan og fortsetter videre over Hessihompan i lettgått fjellterreng. Nå begynner utsikten til Saltdalen å gjøre seg gjeldende, er vi heldige får vi utsikt til både Ørfjellet og Solvågtinden som ligger på andre siden av dalen. Vi forlater høyfjellet og går ned i furuskogen og ned i Saltdalen hvor turen ender.

Sikkerhet

BeyondLimits har alltid fokus på sikkerhet under våre turer. Vi bruker erfarne, kunnskapsrike og lokalkjente guider på våre turer. Det er store områder uten mobildekning på Saltfjellet, vi tar derfor med nødpeilesender og utstyr for toveis satelittkommunikasjon.

Du trenger å ta med klær og fottøy som er egnet for det Nord-Norske høyfjellet. I tillegg trenger du liggeunderlag og sovepose. Når du har meldt deg på vil du få en komplet tutstyrsliste som beskriver i detalj hva du trenger å ta med.