TUR INFO

Oversikt

Dato

Feb 2020

Mars 2020

Varighet

2 dager

Sted

Lahko Nasjonalpark

Pris

NOK 2350,-

Antall deltagere

8 (maximum)

Møteplass

Sundsfjord

Erfaring

Du må ha litt ski kunnskaper, og være i grei form. På denne turen vil vi gå på ski i 6-8 timer, du må også trekke din egen pulk.

BESTILL TUREN

TUR INFO

Ytterligere Info

Prisen inkluderer: Guiding, mat, telt, pulk, pulk bag, pulk sele med drag, primus med utstyr, spade og alt av felles utstyr, den inkluderer også transport fra Glomfjord og tilbake til Sundsfjord slik at du får hente bilen din.

Prisen inkluderer ikke: Private klær, sovepose, liggeunderlag, ski, hodelykt, snacks. Men vi har et stort lager, og det meste kan leies av oss!

Foradring av ruter: Vi er på høyfjellet, så derfor kan ruten, daglige distanser og kamp spotter  forandres under turen basert på værforholdene.

Ski ekspedisjon gjennom Lahko nasjonalpark

Mørketiden, nordlys, måneskinn, stjerner og stillhet, dette er et skikkelig eventyr uten like! Det er en utrolig fin tid å være på høyfjellet. 

Det kan være mørkt, det kan være mye snø og det kan bli litt ruskevær, men det kan også bli en uforglemmelig opplevelse. Hvis en er heldig så kan du oppleve Nordlyset som danser over himmelen, en fantastisk underholdning som er vanskelig å løsrive seg fra. Opplev dagslyset komme sakte tilbake og farge himmelen med utallige rød nyanser . La lyset fra månen vise deg og laget veien gjennom villmarken. Det er ingen spor etter mennesker å se, det er bare deg og naturen! Den mørke sesongen av året vil fortrylle deg med en «en gang i livet ski opplevelse»

Bli med oss på et skikkelig mørketids eventyr i Lahko nasjonalpark!

Dag for dag

Dag 1 | 15 km

Sundsfjord – Fellvatnet

Tidlig på dagen kjører vi til Sundsfjorden hvor vi starter vårt eventyr. Den første dagen følger vi et snøskuter spor ca 1 mil inn. Er vi heldige ser vi reinsdyr på vår ferd inn i fjellet. Etterhvert forlater vi sporet og lager våre egne spor inn i den virkelige villmarka! Vi går på ski gjennom en eldgammel Bjørkeskog og finner et egnet sted for vår første natt ute. Er det fint vær, så kan vi lage et bål hvor storkoser oss og nyter den fine naturen mens vi spiser middag. Når kvelden kommer så kryper vi i posen full av nye opplevelser.

Etter en god frokost så pakker vi pulkene og setter av sted inn i  hjertet av Lahko Nasjonalpark. Vi fortsetter ferden gjennom den eldgamle bjørkeskogen. Etter hvert åpner landskapet seg opp og vi kommer inn i viddelandskapet i Nasjonalparken. Ikke forvent deg å se mennesker her, dette er villmarken og oss! Er været godt så kan vi se over til Svartisen, Norges nest største isbre. Etter en lang dag med ski gåing begynner vi å nærmer oss sivilisasjonen igjen. Vi kommer til Namnlausvatnet og nyter den nydelige utsikten framfor oss. Her forlater vi Lahko nasjonalpark og fortsetter turen på en snødekt bilvei. Etter noen kilometer kommer vi til bilene som står klare og venter på oss. Her blir vi plukket opp, full av nye minner som vi vil huske for resten av livet vårt.

Dag 2 | 15 km

Fellvatnet – Glomfjord

Etter frokost så pakker vi pulkene og setter av sted til Lahko nasjonalpark. Vi fortsetter ferden gjennom den eldgamle bjørkeskogen, og etter hvert så åpner landskapet seg opp. Ikke forvent deg å se mennesker her, dette er villmarken og oss! Med godt vær så kan vi se over til Svartisen, Norges nest største isbre. Etter en lang dag med ski gåing, vill vi sakte men sikkert bevege oss tilbake til sivilisasjonen. Vi går på ski til Namnlausvatnet, og nyter den nydelige utsikten framfor oss. Vi forlater Lahko nasjonalpark og entrer en snødekt bilvei og entrer en tunnell, som vi må bære pulkene gjennom og fortsetter ferden ned til bilene som står klar og venter på oss. Her blir vi plukket opp, full av nye minner som vi vil huske for resten av livet vårt.

Sikkerhet

BeyondLimits fokuserer alltid på sikkerhet på sine turer. Her hvor vi skal, er det ikke etablerte stier, vi bruker lokalkjente og erfarne guider på turen. Vi stiller med telt, primus, pulk, førstehjelpsutstyr, navigasjonsutstyr, sikkerhetsutstyr. Det er store områder uten mobildekning i Lahko, og vi tar derfor med nødpeilesender og satellitt basert kommunikasjonsutstyr.

Du trenger å ta med klær som beregnet for det Nord-Norske høyfjellet. Du trenger også å ta med sovepose og liggeunderlag. Når du har meldt deg på turen vi du få en detaljert liste med beskrivelse av hva du trenger å ta med.