TUR INFO

Oversikt

Dato

17.01.2022 – 20.01.2022

Varighet

4 + 1 dager (Værforbehold)

Sted

Saltfjellet

Pris

NOK 8940,-*

Antall deltagere

6 + Guide

Møteplass

Saltfjellet

Erfaring

Du må være i god form, denne turen er krevende, og du må påregne deg tunge og lange dager. Du må være tøff å vise stå på vilje å hjelpe laget gjennom den utrolige reisen! Vi anbefaler at du blir med oss på en treningstur i forkant, gjerne bli på vår tur som går fra Sundsfjord til Glomfjord.

BESTILL TUREN

TRIP INFO

Ytterligere Info

Prisen inkluderer: Guiding, mat (frokost og middag), telt, pulk, pulk bag, pulk sele med drag, primus med utstyr, spade og alt av felles utstyr inkl sikkerhetsutstyr.

Prisen inkluderer ikke: Private klær, sovepose, liggeunderlag, ski, hodelykt, snacks. Men vi har et stort lager, og det meste kan leies av oss. 

Forandring av ruter: Vi er på høyfjellet, så derfor kan ruten, daglige distanser og teltplasser forandres under turen basert på værforholdene.

Vi krysser Saltfjellet fra sør til nord, og følger Telegrafruten

Dette er en vinterekspedisjon, et skikkelig eventyr. Den populære Telegrafruta på sommeren er nå tilgjengelig på vinteren. Lær deg basic av vinterteknikker – denne turen er guidet av en sertifisert polar guide (IPGA) Vi går på ski med pulk, og sover i telt.

Nordlyset, det første glimte av solen, fullmåne, måneformørkelse og nasjonalpark. Denne turen har alt, og på denne krysningen vil vi også krysse polarsirkelen, alt er på høyfjellet, og alt er gjennom ren villmark.

Dag for dag

Dag 1

Bjøllånes – Tespdalen

Vi reiser til Bjøllånes, rett sør for Saltfjellet. Her vil være vår startplass, normalt sett er vi her rundt kl. 12. Vi pakker og rigger pulkene, spenner på oss skiene og starter vår reise opp gjennom dalen. Normalt sett følger vi den første kilometeren på spor av snøscooter som er til god hjelp. Men herfra, er det ren villmark. Når vi når ca. 600 høydemeter, alt etter forholdene, så er det på tide å slå leir for natten. Hvis forholdene er bra, ligger vi nå perfekt til for fine bilder med dem urørte fjelltoppene som stikker opp rundt oss. Vi smelter snø å lager oss middag mens vi prater om eventyret vi har fremfor oss.

Dag 2

Tespdalen – Bjøllådalen

Det er dag to, og vi starter med frokost og kaffe. Vi tar ned campen, og starter vår vei opp Lappflyttarskardet. Vi vil se en hytte på vei opp, dette vil nok minne oss på at det er folk her på sommer/høsten eller sen vinter. Men vi er nok alene på denne årstiden.

Etter vi har krysset et stort vann, vil vi sakte klatre opp til Lappflytterskardet. Det er et kjempefint utsiktspunkt. Hvis det er klart vær, er det perfekt for litt bilder. Alt etter forholdene, så vil vi suse ned på snøen og entre den beryktede Bjøllådalen. Plutselig, fra å stå høyt på fjelltoppen med snø og is, er vi nå nede i en dal omringet av en gammel skog. Vi vil følge denne dalen videre nordover, passere noen gamle hytter på veien og slå opp camp dypt inne i Saltfjellet.

Dag 3

Bjøllådalen – Nordre Bjøllåvatnet

Teltlivet kan være vakkert, det gir deg litt tid til å strekke ut, drikke litt kaffe å masse med tid til å snakke med de andre i reisefølget. Etter frokost, tar vi ned campen, og drar ut på de store vannene. Denne dagen skal vi legge bak oss en lang distanse, men terrenget vil være flatt og lett.

Nå går vi over alle vannene som vi på sommeren hadde måttet gå rundt. På denne årstiden er det vanligvis østlig vind, eller sør-øst, og dette betyr at vi mest sannsynlig vil ha vinden i ryggen her. Vi vill krysse Søndre Bjøllåvatnet, følge elven å prøve og krysse hele nordre Bjøllåvatnet før vi setter opp leir for natten.

Dag 4

Bjøllåvatnet – Saltdalen

Hvis alt går etter planen, så vil dette være vår siste dag på denne utrolige reisen. I dag, så vil vi prøve å ta oss ned til sivilisasjonen igjen. Alt er avhengig av føre om dette vil gå fort eller sakte, men er det pudder, så setter vi seil ned.

Når vi er nede er vi fulle av nye inntrykk og bilder som sakte vil sige inn på deg mens vi kjører hjem.

Sikkerhet

Beyond Limits fokuserer alltid på sikkerhet på sine turer. Her hvor vi skal, er det ikke etablerte stier, vi bruker lokalkjente og erfarne guider på turen. Vi stiller med telt, primus, pulk, førstehjelpsutstyr, navigasjonsutstyr, sikkerhetsutstyr. Det er store områder uten mobildekning på denne turen, og vi tar derfor med nødpeilesender og satellitt basert kommunikasjonsutstyr.

Guiden vi stiller med på denne turen er sertifisert IPGA guide med mange års erfaring.

Du trenger å ta med klær som beregnet for det Nord-Norske høyfjellet. På denne turen bruker vi Helsport Patagonia med doble stenger. Når du har meldt deg på turen vi du få en detaljert liste med beskrivelse av hva du trenger å ta med.